The Ellinikon Experience Park

Κανονισμός Λειτουργίας

Η είσοδος στο Experience Park είναι ελεύθερη.

Το Experience Park είναι προσβάσιμο με άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Η κίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και των σκύλων-συνοδών τους γίνεται κατά προτεραιότητα.

Ώρες λειτουργίας Πάρκου

 

Δευτέρα – Κυριακή: 09:00 – 23:00

Κατά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας, οι χώροι θα πρέπει να εκκενώνονται.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο πάρκο πέραν των ενδεδειγμένων εισόδων και χώρων κυκλοφορίας, η παραβίαση της περίφραξης ή κλειστών θυρών.

Γενικοί Κανόνες του Πάρκου

 

Για την εύρυθμη λειτουργία του πάρκου, οι Χρήστες οφείλουν να συμπεριφέρονται με σεβασμό προς τους άλλους Χρήστες, τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις και τις φυτεύσεις. Παρακαλούμε να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες του πάρκου:

 • Δεν επιτρέπεται το άναμμα και η διατήρηση εστιών φωτιάς και η ρίψη εύφλεκτων ή/και επικίνδυνων υλικών. Παρακαλούμε να ενημερώνετε αμέσως τις υπηρεσίες διαχείρισης ή/και φύλαξης του πάρκου για τυχόν εστίες φωτιάς.
 • Δεν επιτρέπεται το κολύμπι εντός των υδάτινων χώρων του πάρκου.
 • Παρακαλείσθε να μην κόβετε, να μην καταστρέφετε και να μην φυτεύετε λουλούδια και φυτά στο πάρκο.
 • Η κυκλοφορία των σκύλων επιτρέπεται στους χώρους πρασίνου και στους ελευθέρους χώρους, πλην της παιδικής χαράς και του χώρου γυμναστικής. Δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στο σιντριβάνι ή στους άλλους υδάτινους χώρους του πάρκου. Παρακαλείσθε να έχετε τα κατοικίδιά σας υπό την εποπτεία σας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους, να τα έχετε δεμένα με λουρί και να μεριμνάτε για τις ακαθαρσίες τους.
 • Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν τους χώρους στάθμευσης ποδηλάτων που διατίθενται στο Experience Park, φέρνοντας μαζί τους την αλυσίδα ποδηλάτου τους.
 • Οποιασδήποτε οργανωμένη δραστηριότητα επιτρέπεται μόνο κατόπιν έγγραφης άδειας από τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.
 • Εντός του πάρκου δεν επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μικροπωλητών, πλανόδιων και εν γένει ασκούντων πάσης φύσεως εμπορική δραστηριότητα, καθώς και η διανομή φυλλαδίων, χωρίς την πρότερη έγγραφη άδεια του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.
 • Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους και εγκαταστάσεις του πάρκου ανεξαιρέτως, καθώς και στην Παιδική Χαρά και στον υπαίθριο χώρο εκγύμνασης. ‘Όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, η χρήση των σταχτοδοχείων είναι υποχρεωτική. Τα ίδια ισχύουν και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τις ηλεκτρονικές συσκευές καπνού.

Φωτογράφιση - Κινηματογράφηση

 

 • Η μαγνητοσκόπηση, φωτογράφιση και κινηματογράφηση για προσωπική χρήση επιτρέπεται, εφόσον πραγματοποιείται με σεβασμό στους επισκέπτες, στην αρχιτεκτονική των κτιρίων και στον περιβάλλοντα χώρο, και εφόσον συμβαδίζει με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Εξαιρούνται οι χώροι της Παιδικής Χαράς, των τουαλετών, των χώρων βρεφικής φροντίδας και πρώτων βοηθειών.
 • Το υλικό απαγορεύεται να αναπαραχθεί σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.
 • Επαγγελματικές φωτογραφίσεις, μαγνητοσκοπήσεις και κινηματογράφηση για λόγους πέραν της προσωπικής χρήσης (εμπορικός σκοπός ή σκοπός δημόσιας χρήσης και προβολής) πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ειδικής συμφωνίας με το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου. Το ίδιο ισχύει και για τη μαγνητοσκόπηση, φωτογράφιση και κινηματογράφηση παραστάσεων και εκδηλώσεων.
 • Ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα του φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού του. Σε κάθε περίπτωση που το υλικό αυτό χρησιμοποιείται από τρίτα πρόσωπα, απαιτείται σχετική προηγούμενη έγκριση του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, ενώ είναι υποχρεωτική η αναγραφή της προέλευσης του υλικού, καθώς και του ονόματος του φωτογράφου ή δημιουργού.
 • Απαγορεύεται η χρήση drones σε οποιονδήποτε χώρο του του Πάρκου, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και υπό την επιφύλαξη των οριζόμενων στην ισχύουσα νομοθεσία.

Παιδική Χαρά

 

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Κυριακή: 09:00 – 22:00

Κατά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας, η Παιδική Χαρά θα πρέπει να εκκενώνεται.

 • Η είσοδος στην Παιδική Χαρά επιτρέπεται σε ανήλικους που πληρούν τα προβλεπόμενα κατά χώρο όρια ηλικίας και στους ενήλικες συνοδούς τους και μόνο σε αυτούς.
 • Παρακαλούμε να είστε κατάλληλα ντυμένοι, αποφεύγοντας φαρδιά ρούχα, μαντήλια και κασκόλ που θα μπορούσαν να προξενήσουν κάποιο ατύχημα. Επίσης, παρακαλούμε να φοράτε αθλητικά παπούτσια.
 • Παρακαλούμε να μεριμνάτε για την συνεχή επίβλεψη, εποπτεία και ασφάλεια των παιδιών που συνοδεύετε κατά τη χρήση της Παιδικής Χαράς.
 • Δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση στους χώρους της Παιδικής Χαράς.
 • Στους χώρους της Παιδικής Χαράς απαγορεύονται τα κατοικίδια και το κάπνισμα.

Στάθμευση

 

 • Στους Χρήστες του πάρκου διατίθεται χώρος στάθμευσης.
 • Οι οδηγοί οφείλουν να προσέχουν κάθε άτομο που κινείται εντός του χώρου στάθμευσης και ιδιαίτερα τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • Παρακαλούμε να κινείστε με χαμηλές ταχύτητες κατά την είσοδο, στάθμευση, και έξοδο από τον χώρο στάθμευσης.
 • Το δικαίωμα στάθμευσης οχήματος δεν συνεπάγεται φύλαξη του οχήματος. Ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση φθορών, ζημιών, ή σε περίπτωση κλοπής.

Disclaimer Notice

 

 • Οι επισκέπτες οφείλουν να μεριμνούν για τα προσωπικά τους αντικείμενα. Ο Φ.Δ.Π. δεν φέρει σχετική ευθύνη.
 • Οι επισκέπτες του Πάρκου είναι αποκλειστικώς υπεύθυνοι για την χρήση των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής και γενικά για την σωματική τους άσκηση.
 • Ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος.

Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατά τη λειτουργία του συστήματος βιντεοεπιτήρησης (cctv)

 

Η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε.» ή «Εταιρεία») είναι Υπεύθυνη Επεξεργασίας, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό 2016/679 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία των Δεδομένων (General Data Protection Regulation, εφεξής και ως «ΓΚΠΔ» ή «GDPR») και τον εθνικό Νόμο 4624/2019 για τα προσωπικά δεδομένα. Στην παρούσα δήλωση σας παρέχουμε πληροφορίες αναφορικά με την επεξεργασία των δεδομένων εικόνας και βίντεο κατά τη λειτουργία του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης (CCTV) στο Πάρκο και στο Χώρο στάθμευσης.

Ποια προσωπικά σας δεδομένα επεξεργαζόμαστε;

Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγονται κατά τη λειτουργία του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης είναι δεδομένα εικόνας και βίντεο των επισκεπτών και εργαζομένων του Πάρκου και του Χώρου στάθμευσης.

Σκοπός επεξεργασίας και νομική βάση

Χρησιμοποιούμε σύστημα επιτήρησης για τον σκοπό της προστασίας προσώπων και αγαθών. Η επεξεργασία είναι απαραίτητη βάσει των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως Yπεύθυνος Eπεξεργασίας (άρθρο 6 παρ. 1. στ ΓΚΠΔ).

Ανάλυση εννόμων συμφερόντων

Το έννομο συμφέρον μας συνίσταται στην ανάγκη να προστατεύσουμε τον χώρο μας και τα αγαθά που ευρίσκονται σε αυτόν από παράνομες πράξεις. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας, καθώς και της περιουσίας του προσωπικού μας και τρίτων, που νομίμως ευρίσκονται στον επιτηρούμενο χώρο. Συλλέγουμε μόνο δεδομένα εικόνας και βίντεο και περιορίζουμε τη λήψη σε χώρους που αξιολογήσαμε, ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τέλεσης παράνομων πράξεων (π.χ. εγκλήματα κατά της ζωής ή της περιουσίας) ή πράξεων, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσώπων και αγαθών (π.χ. μη εξουσιοδοτημένη είσοδος σε χώρους εργοταξίων ή σε χώρους που εν γένει λαμβάνουν χώρα επικίνδυνες εργασίες). Ως τέτοιοι χώροι προσδιορίζονται, ιδίως, η είσοδος του Πάρκου, ο Χώρος στάθμευσης, καθώς και η περίφραξη του Πάρκου και του Χώρου στάθμευσης. Σημειώνεται, πως δεν εστιάζουμε σε χώρους όπου ενδέχεται να περιορίζεται υπέρμετρα η ιδιωτική ζωή των προσώπων των οποίων λαμβάνεται η εικόνα, περιλαμβανομένου του δικαιώματός τους στο σεβασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Mε ποιους μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας;

Το τηρούμενο υλικό είναι προσβάσιμο μόνο από το αρμόδιο / εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρείας, που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια του χώρου, και τρίτους, στους οποίους η Εταιρεία δύναται να κοινοποιεί τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας για την καλύτερη δυνατή εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών, όπως:

 • H εταιρεία φύλαξης με την οποία συνεργάζεται η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε.
 • Εταιρείες που αναλαμβάνουν καθήκοντα Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων.
 • Άλλες εταιρείες του Ομίλου ή τρίτες εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε για την εκπλήρωση των σκοπών της παρούσας.
 • Ασφαλιστικές εταιρείες / ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.
 • Αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν περιλαμβάνονται στοιχεία απαραίτητα για τη διερεύνηση μιας αξιόποινης πράξης ή όταν οι αρχές ζητούν δεδομένα, νομίμως, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
 • Το θύμα ή τον δράστη μιας αξιόποινης πράξης, όταν πρόκειται για δεδομένα τα οποία ενδέχεται να αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της πράξης.

Πώς προστατεύει η Εταιρεία τα δεδομένα σας;

Η Εταιρεία μας έχει λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα, σύμφωνα με τα τεχνολογικά πρότυπα και τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, είτε από την ίδια είτε από τρίτα μέρη για λογαριασμό της, είναι σύννομη, ενδεδειγμένη και διαθέτει το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας για να αποτρέψει κάθε μη εξουσιοδοτημένη ή τυχαία πρόσβαση, επεξεργασία, διαγραφή, αλλοίωση ή άλλη χρήση αυτών.

Για πόσο χρονικό διάστημα θα τηρούνται τα δεδομένα σας;

Τηρούμε τα δεδομένα για δεκαπέντε (15) ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων διαγράφονται αυτόματα. Σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό διαπιστώσουμε κάποιο περιστατικό, απομονώνουμε τμήμα του βίντεο και το τηρούμε έως και έναν (1) μήνα ακόμα, με σκοπό τη διερεύνηση του περιστατικού και την έναρξη νομικών διαδικασιών για την υπεράσπιση των εννόμων συμφερόντων μας, ενώ αν το περιστατικό αφορά τρίτον θα τηρήσουμε το βίντεο έως και τρεις (3) μήνες ακόμα.

Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:

 • Δικαίωμα πρόσβασης: έχετε δικαίωμα να μάθετε αν επεξεργαζόμαστε την εικόνα σας και, εφόσον αυτό ισχύει, να λάβετε αντίγραφο αυτής.
 • Δικαίωμα περιορισμού: έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία, όπως για παράδειγμα να μη διαγράψουμε δεδομένα τα οποία θεωρείτε απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
 • Δικαίωμα εναντίωσης: έχετε δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία.
 • Δικαίωμα διαγραφής: έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να διαγράψουμε δεδομένα σας.

Η άσκηση ενός εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων σας γίνεται με υποβολή σχετικού έγγραφου αιτήματός σας προς την Εταιρεία μας στο οποίο αναλαμβάνουμε να απαντήσουμε εντός προθεσμίας ενός (1) μήνα από την παραλαβή του. Γίνεται μνεία ότι η εν λόγω προθεσμία δύναται να παραταθεί για δύο (2) επιπλέον μήνες λαμβανομένης υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματός σας, ως και του αριθμού των εν γένει αιτημάτων.

Περαιτέρω, η Εταιρεία μας αναλαμβάνει την υποχρέωση να σας ενημερώσει, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, για τυχόν παραβίαση των προσωπικών σας δεδομένων, η οποία ενδέχεται να θέσει σε υψηλό κίνδυνο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας και υπό την προϋπόθεση ότι τούτη δεν εμπίπτει σε μία από τις εξαιρέσεις που προβλέπει ρητά ο νόμος.

Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω για τυχόν απορίες/θέματα;

Για οποιαδήποτε απορία σας, διευκρίνιση ή αίτημά σας σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση TheEllinikon.PersonalData@lamdadev.com.

Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι δεν ικανοποιήσαμε επαρκώς το αίτημά σας και θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία μέσω ειδικής διαδικτυακής πύλης στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Αθήνα, Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23 | τηλ: +30 210 6475600). Αναλυτικές οδηγίες υποβολής καταγγελίας παρέχονται στην ιστοσελίδα της Αρχής.

Πληροφορίες σχετικά με το Σύστημα Βιντεοπαρακολούθησης:

Η Εταιρεία έχει εγκαταστήσει κάμερες, οι οποίες δεν καταγράφουν ήχο, σε κρίσιμα σημεία για την εποπτεία των χώρων, στους οποίους εμφανίζονται σημαντικά περιστατικά, όπως για παράδειγμα κλοπές, ατυχήματα και άλλες πράξεις που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο προσβολής τόσο την υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων, όσο και τις εγκαταστάσεις του Πάρκου και του Χώρου στάθμευσης.

 

Διάθεση Χώρων