The Ellinikon Experience Park

Τα δέντρα του εντυπωσιακού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του The Ellinikon Experience Park βρίσκουν τη νέα τους κατοικία.

Τα δέντρα του εντυπωσιακού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του The Ellinikon Experience Park βρίσκουν τη νέα τους κατοικία.

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2022 – Το The Ellinikon Experience Park άνοιξε γεμάτο λάμψη μέσα στη περίοδο των γιορτών σηματοδοτώντας ένα νέο σημείο συνάντησης στην Αθήνα και ένα καινούργιο τρόπο ζωής που βασίζεται στην επικοινωνία ανθρώπου και φύσης. Τα βλέμματα έκλεψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο 17μ που κοσμούσε το Πάρκο και που αποτελούνταν από 180 αληθινά Έλατα. Καθώς η πράσινη ανάπτυξη και η βιωσιμότητα βρίσκονται στον πυρήνα την ανάπτυξης του Ελληνικού, η Lamda Development προχωράει στη δωρεά των 180 δέντρων στο Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), για να χρησιμοποιηθούν σε τοπικά πάρκα και πλατείες στους 12 Δήμους που τον αποτελούν.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, κ. Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Lamda Development για τη δωρεά των δέντρων στο Σύνδεσμό μας. Είναι πολύ ελπιδοφόρο που όλο και περισσότεροι ευαισθητοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα. Αυτά τα δέντρα θα έχουν την ευκαιρία για μία νέα ζωή στους Δήμους του Συνδέσμου». Οι 12 συνολικά Δήμοι που ανήκουν στον Σύνδεσμο είναι: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Λυκόβρυσης, Ραφήνας – Πικερμίου, Αρτέμιδας και Χαλανδρίου.

«To Experience Park είναι ένα Πάρκο για όλους. Με αυτό το σκεπτικό και τα δέντρα του Χριστουγεννιάτικού μας δέντρου θα βρουν μια νέα κατοικία και θα κοσμήσουν τους Δήμους του Πεντελικού ομορφαίνοντας την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας. Το μήνυμα της βιώσιμης ανάπτυξης, που αποτελεί κύριο άξονα του Experience Park, αλλά και συνολικά της ανάπτυξης του Ελληνικού, συμμερίζονται απόλυτα και οι εργαζόμενοι στο έργο, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε δράσεις εθελοντισμού που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα».

Το Experience Park, που αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού στο χώρο του ιστορικού Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, είναι το πρώτο από μια σειρά έργων αφιερωμένων στο στόχο μίας σύγχρονης πόλης, φιλικής προς το περιβάλλον, που κάνει καλύτερη τη ζωή όλων των πολιτών ανεξάρτητα από την κοινότητα στην οποία ανήκουν. Το 70 στρεμμάτων Πάρκο φιλοξενεί 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες, ενώ αξιοποιεί «πράσινες» λύσεις ώστε να ελαχιστοποιείται το  περιβαλλοντικό του αποτύπωμα από το σχεδιασμό και την κατασκευή, μέχρι και τη λειτουργία του. Έχουν διατηρηθεί μεγάλα τμήματα του χώρου καθώς και τα υπάρχοντα φυτά και δέντρα, ενώ υλικά από τις εργασίες επαναχρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία στοιχείων όπως μονοπάτια και παγκάκια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, επίσης, αποτελεί και η συλλογή του βρόχινου νερού σε «κήπους βροχής», ώστε να αξιοποιείται για τις ανάγκες του Πάρκου.

Το Ellinikon Experience Park λειτουργεί καθημερινά, από τις 17:00 μέχρι τις 22:00. Η είσοδος στο Πάρκο είναι δωρεάν και η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικό. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Περισσότερες πληροφορίες: experiencepark.theellinikon.com.gr

Instagram: https://www.instagram.com/the_ellinikon_official/

Facebook: https://www.facebook.com/TheEllinikon

Youtube: https://www.youtube.com/TheEllinikon

 

Σχετικά με τη Lamda Development

Η Lamda Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. Στις αναπτύξεις της Lamda Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και οι Μαρίνες σε Φλοίσβο και Ελληνικό. Η Lamda Development έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού», η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε €8 δισ. Το πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία κατέχει ο Όμιλος Λάτση.

www.lamdadev.com

 

www.theellinikon.com.gr/

Διάθεση Χώρων